ΕλληνοΡωσικό Επιμελητήριο
eleftheroudakis
Institute Youth
European Youth card
Arbat books

Γιατί να μάθω Ελληνικά

Γιατί να μάθω ΕλληνικάΤα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ανάγκη διδασκαλίας της Νέας Ελληνικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας σε ενήλικες. Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και η αύξηση της κινητικότητας των πληθυσμών λόγω της παγκοσμιοποίησης, έχει οδηγήσει πολλούς ενήλικες αλλοδαπούς να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Σήμερα στη χώρα μας υπολογίζεται ότι ζουν και εργάζονται περίπου 1 εκατομμύριο αλλοδαποί καθώς και πολλοί παλιννοστούντες Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΓΝΩΣΗ, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για κανονική ένταξη στην κοινωνία και την οικονομία του ανθρώπινου αυτού δυναμικού, το οποίο δεν είχε την δυνατότητα να διδαχθεί την Ελληνική γλώσσα κατά την παιδική του ηλικία, διοργανώνει προγράμματα Εκμάθησης - Πιστοποίησης της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και το πρόγραμμα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.

Όσοι διδάσκουν στα τμήματα είναι καθηγητές με πολυετή διδακτική εμπειρία στο αντικείμενο ή κάτοχοι μεταπτυχιακών διπλωμάτων.

Στο Κέντρο μας ακολουθούμε τις σύγχρονες διδακτικές μεθόδους και χρησιμοποιούμε τα σύγχρονα υπολογιστικά μέσα και το διαδίκτυο.Εμείς πιστεύουμε ότι η διδασκαλία ξένης γλώσσας αποτελεί ένα γνωστικό πεδίο στο οποίο οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές τους. Θεωρούμε ότι τόσο η κατάκτηση του γραπτού λόγου όσο και του προφορικού μπορεί πλέον να υποστηριχθεί από σύγχρονα υπολογιστικά εργαλεία και τεχνικές με αξιόπιστα αποτελέσματα. Μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούμεείναι: task-based approach, video-based approach, communicative approach.