Την Παρασκευή 8 Ιουνίου στη «Знание-Γνώση» πραγματοποιήθηκε η βραδιά αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του μεγάλου Ρώσου ποιητή και συγγραφέα Αλεξάντρ Σεργκέγεβιτς Πούσκιν.

Ο Αλέξανδρος Σεργκέγεβιτς Πούσκιν γεννήθηκε στη Μόσχα, στις 26 Μαΐου 1799 και πέθανε στην Πετρούπολη, στις 29 Ιανουαρίου 1837. Το έργο του αποτελείται από λυρικά και επικά ποιήματα, μυθιστορήματα (πεζά και σε στίχους), διηγήματα, ιστορικές πραγματείες και κριτικές.

Ο Πούσκιν θεωρείται όχι μόνον ο μεγαλύτερος συγγραφέας της Ρωσίας, αλλά και κάτι περισσότερο: η προσωποποίηση του ρωσικού πνεύματος.

Τις απαγγελίες στα ρωσικά  έκαναν οι μαθητές και οι καθηγητές του Κέντρου μας. Μέσα από το τμήμα του έργου του που παρουσιάστηκε, έγινε κατανοητό γιατί θεωρείται ο κορυφαίος Ρώσος ποιητής όλων των εποχών.

Όπως έχει γραφεί για τον Πούσκιν, ήταν μορφή συγκλονιστική, με έργο πανανθρώπινο, γέννησε σε μια δύσκολη και αφιλόξενη γη αληθινά θαύματα. Με φωτεινό του φάρο την ασύγκριτη πένα του, το ποτάμι της ρωσικής λογοτεχνίας ξεχύθηκε σαν λάβα, εκφράζοντας την περίφημη ρωσική ψυχή και τοποθετώντας τη Ρωσία οριστικά και αμετάκλητα στις μεγάλες πνευματικές δυνάμεις.