ΕλληνοΡωσικό Επιμελητήριο
eleftheroudakis
Institute Youth
European Youth card
Arbat books

Ο γιορτασμός της ρωσικής Πρωτοχρονιάς - 17 Δεκεμβρίου 2009

Ο γιορτασμός της ρωσικής Πρωτοχρονιάς στη «Γνώση-Знание» είναι πλέον παράδοση . Για αυτό το λόγο μαζευτήκαμε και πάλι όλοι μαζί  στις 17 Δεκεμβρίου 2009 για να γιορτάσουμε μια από τις πιο αγαπημένες γιορτές  στη Ρωσία και στις χώρες της πρώην της ΕΣΣΔ.

Το ξέρατε ότι στην Ρωσία δεν γιορτάζανε  πάντα την Πρωτοχρονιά τη 1η Ιανουαρίου, αλλά στη 1 Μαρτίου;  Το 1342 ο μητροπολίτης της Μόσχας Φεογνώστ όρισε ως επίσημη αρχή του χρόνου την 1 Σεπτεμβρίου.  Ενώ την παράδοση να γιορτάζεται πρωτοχρονιά την  1 Ιανουαρίου φέρνει ο Пётр 1 (Μέγας Πέτρος).

Παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα φαγητά και λιχουδιές, χαρούμενα παραδοσιακά και μοντέρνα πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, χορός και βεβαίως διάφοροι διαγωνισμοί και παιχνίδια  δημιούργησαν  ατμόσφαιρα της πραγματικής Ρωσικής Πρωτοχρονιάς.

Στην γιορτή μας εμφανίστηκαν τα πιο σημαντικά πρόσωπα της Ρωσικής Πρωτοχρονιάς – ο παππούς Πάγος (Дед Мороз) και η εγγονή  του Σνεγούροτσκα (Снегурочка) οι οποίοι φέρανε εκτός από τα δώρα και την τελευταία πινελιά – την ρωσικής γνήσια παγωνιά.

Την παραμονής της Πρωτοχρονιάς  συνηθίζεται στην Ρωσία  να  επιστρέφουν όλα τα χρέη, να ξεχνάνε όλες τις παρεξηγήσεις, όσοι είναι τσακωμένοι είναι υποχρεωμένοι να ζητήσουν συγγνώμη και να συγχωρέσου ό ένας τον άλλον.  Πάντα πιστεύανε οι Ρώσοι  ότι, πώς θα υποδεχτείς την Καινούρια χρονιά, πώς δηλαδή θα περάσεις την  γιορτινή νύχτα, έτσι θα περάσεις και όλη την χρονιά. 
Οπότε οι σπουδαστές και οι φίλοι της «Γνώση-Знание» περάσανε την πρωτοχρονιά πολύ χαρούμενα  για να είναι χαρούμενο όλο το 2010!