ΕλληνοΡωσικό Επιμελητήριο
eleftheroudakis
Institute Youth
European Youth card
Arbat books

Spivakov's Concert

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2008 στο θέατρο  Ηρώδου Αττικού έδωσε συναυλία η διάσημη Ρωσική  μουσική ορχήστρα «Βιορτουόζι της Μόσχας»  υπό την διεύθυνση του παγκοσμίου φήμης  μαέστρου  Vladimir Spivakov.
Αυτή η συναυλία ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 180 χρόνων των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος.
Η Ορχήστρα Δωματίου «Βιορτουόζι της Μόσχας»   δημιουργήθηκε το 1979.
Η Ορχήστρα αποτελείται από σπουδαίους σολίστες οι οποίοι προέρχονται από τις κορυφαίες θέσεις των πλέον διακεκριμένων ορχηστρών της Ρωσίας. Από την ίδρυσή της , η Ορχήστρα «Βιορτουόζι της Μόσχας»  είναι περιζήτητη και έχει περιοδεύσει εκτενώς σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας εξαιρετικές κριτικές.

Οι Έλληνες γνώστες του Ρωσικού πολιτισμού και της Ρωσικής κουλτούρας εκτιμώντας την αξία και το ταλέντο τον γνήσιων μουσικών ανταπέδωσαν με την παρουσία τους το μήνυμα φιλίας μεταξύ του Ρώσικου και Ελληνικού λαού. 
Τα γνωστά μουσικά κομμάτια του Mozart, Rossini, Cancelli, Piazzolla μάγεψαν τους παρευρισκόμενους στην συναυλία άφησαν σε όλους την  γλυκιά αίσθηση ότι   β΄ρισκονται σε έναν άλλον  μαγευτικό κόσμο στον κόσμο της μουσική, πέρα από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και κοινωνικά προβλήματα.
Το ένθερμο χειροκρότημα   επισφράγισε την αγάπη του Ελληνικού μουσικού κοινού για το μεγάλο  Ρώσο μαέστρο Vladimir Spivakov.