ΕλληνοΡωσικό Επιμελητήριο
eleftheroudakis
Institute Youth
European Youth card
Arbat books

Μάσλενιτσα

Στις 26 Φεβρουαρίου 2009 στο Εκπαιδευτικό μας κέντρο «Γνώση-Знание»  γιορτάσαμε όλοι μαζί την Μάσλενιτσα, μια από τις πιο όμορφες και χαρούμενες  ρωσικές παραδοσιακές γιορτές. 
Η ετυμολογία της λέξης «Μάσλενίτσα» ανέρχεται σε ένα πρόσωπο σλάβικης μυθολογίας, στο οποίο ενώνονται τρεις προσωποποιήσεις - της Γονιμότητας, του Χειμώνα και του Θανάτου. Η γιορτή αυτή συμβολίζει το ξύπνημα της φύσης από το χειμερινό ύπνο και το ξεκίνημα των αγροτικών εργασιών.
Πάντοτε Μάσλενιτσα ήταν και παραμένει άφθονη και γεμάτη λιχουδιές.
Το κύριο χαρακτηριστικό της γιορτής αυτής είναι блины κρέπες, που τρώγονται στην δόξα της Άνοιξης και της πολυκαρπίας της γης.

Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα αυτής της χαρούμενης γιορτής που μυρίζει  χιόνι, πάγο και φωτιά. Η γιορτή μας ήταν γεμάτη  χορό και τραγούδι. Οι σπουδαστές μας και οι φίλοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στους αστείους  διαγωνισμούς, να ακούσουν και να απαγγέλουν  τα ποιήματα με τα οποία καλώς ορίζουν και αποχαιρετάνε την Μάσλενιτσα  στα χωριά της Ρωσίας και βεβαίως να δοκιμάσουν παραδοσιακές λιχουδιές της Μάσλενιτσα-  μπλινί  блины (κρέπες).