ΕλληνοΡωσικό Επιμελητήριο
eleftheroudakis
Institute Youth
European Youth card
Arbat books

Μπαλέτο στο πάγο «Η ωραία κοιμωμένη» - 10 Μαρτίου 2010

Στις 10 Μαρτίου  2010 οι σπουδαστές μας παραβρεθήκανε στο μπαλέτο στο πάγο του State Ice Ballet της Αγίας Πετρούπολης  «Η ωραία κοιμωμένη»στο θέατρο Badminton. 

Οι μοναδικοί χορευτές-παγοδρόμοι του State Ice Ballet της Αγίας Πετρούπολης ανεβηκαν και φέτος στην παγωμένη σκηνή του Θεάτρου Badminton έπειτα από τις επιτυχημένες παραστάσεις της Λίμνης των Κύκνων το 2008, για να ζωντανέψουν το «μπαλέτο των μπαλέτων», του Pyotr Ilyich Tchaikovsky. Ο πολυβραβευμένος Ρώσος καλλιτέχνης και για 23 χρόνια πρώτος χορευτής των Μπαλέτων Mariinsky, Konstantin Rassadin, μεταφέρει με απαράμιλλη τέχνη την αυθεντική χορογραφία του Marius Petipa στον πάγο και τη θέση των πουέντ παίρνουν τα παγοπέδιλα.

«H Ωραία Κοιμωμένη ακολουθεί πιστά τη βερσιόν του 1890, με όλους τους χορευτές πάνω σε παγοπέδιλα να εκτελούν πιρουέτες και ζετέ, ακριβώς όπως θα έκαναν και με τα παπουτσάκια του μπαλέτου. Τα θεατρικά κοστούμια που φορούν, αρκετά πιο βαριά από τις συνηθισμένες στολές των παγοδρόμων, δε φαίνεται να τους εμποδίζουν στο παραμικρό.»!