Την 1η Ιουνίου στο Διαπολιτισμικό Κέντρο «Знание-Γνώση» διεξήχθη η βραδιά αφιερωμένη στο μεγάλο Ρώσο συγγραφέα Αντών Πάβλοβιτς Τσέχωφ. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα.

 Ο Τσέχωφ γεννήθηκε στο Ταγκανρόγκ, μικρό επαρχιακό λιμάνι της θάλασσας του Αzov στη νότια Ρωσία, στις 17 ή 29 Γενάρη 1860. Γιος παντοπώλη, ήταν το 3ο από 6 παιδιά.

Τα έργα του Τσέχωφ για τη καθημερινή ζωή της συμβιβασμένης ανώτερης τάξης πέτυχαν ένα λεπτό ποιητικό ρεαλισμό που ήταν έτη μπροστά από την εποχή του. Ανήγαγε σε τέχνη μοναδική το σύντομο διήγημα.   Αν και πέτυχε την αναγνώριση από το ρωσικό κοινό πριν πεθάνει, στην Ευρώπη έγινε διάσημος μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι μεταφράσεις της Constance Garnett (στην αγγλική γλώσσα) είδανε το φως της δημοσιότητας. Ακόμα, το αόριστο επιφανειακά άδολο ύφος γραψίματός του - στο οποίο ό,τι αφήνεται ανείπωτο συχνά φαίνεται πολύ σημαντικότερο απ’ ό,τι λέγεται - έχει προκαλέσει την αποτελεσματική ανάλυση από τους λογοτεχνικούς κριτικούς, καθώς επίσης κι η αποτελεσματική μίμηση στα θεατρικά του δημιουργικού Chekhov, από συγγραφείς μεταγενέστερους, ήταν πάρα πολύ δημοφιλής στην Αγγλία στη δεκαετία του ’20. Στις ΗΠΑ η φήμη του ήρθε κάπως αργότερα, μέσω της επιρροής του Stanislavsky.