Μπαλέτα Μοϊσέγιεφ στην Αθήνα στις 29-30/06/16

 

Τα φημισμένα ρωσικά μπαλέτα Μοϊσέγιεφ (ИгорьМоисеев), η κορυφαία και διασημότερη ομάδα φολκλορικού χορού στον κόσμο, έρχεται στην χώρα μας στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ελλάδος – Ρωσίας 2016, φέρνοντας στις καλλιτεχνικές αποσκευές της πέρα από το πανέμορφο κλασικό πρόγραμμα της και μία ευχάριστη έκπληξη: Μία δική της προσέγγιση, ελληνικών χορών, πάνω σε συνθέσεις μεγάλων μας μουσικών!

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Αν ισχύει ότι η «κατανόηση μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και η ανάπτυξη εθνικών δεσμών, επιτυγχάνεται ιδανικά μέσω της διαπολιτισμικής φιλίας και της ανταλλαγής πολιτιστικών επιτευγμάτων ως μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού» όπως έλεγε ο Ιγκόρ Μοϊσέγιεφ, τότε τα φημισμένα μπαλέτα του, αποτελούν την απόλυτη επιλογή για τον εορτασμό της Ελληνορωσικής φιλίας.

Πασίγνωστα και αγαπημένα στη χώρα μας, τα θρυλικά Μπαλέτα Μοϊσέγιεφεπανέρχονται μετά από 12 χρόνια στην Ελλάδα για να δώσουν 2 παραστάσεις στο Ηρώδειο στις 29 και 30 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια θα εμφανιστούν και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 4, 5 και 6 Ιουλίου.

Τα μπαλέτα ιδρύθηκαν το 1937 στη Μόσχα και αποτελούν το πρώτο επαγγελματικό συγκρότημα παραδοσιακών και λαϊκών χορών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που μετράει πλέον σχεδόν 80 χρόνια ιστορίας.
Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής τους ήταν ο εξαιρετικός χορογράφος και ερευνητής των παραδοσιακών χορών, Ιγκόρ Μοϊσέγιεφ ο οποίος έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Καλλιτέχνη του λαού της ΕΣΣΔ, του Ήρωα της Σοσιαλιστικής Εργασίας, με πολλά βραβεία και διακρίσεις και αποτελεί μία σπουδαία προσωπικότητα του 20ου αιώνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση εισιτηρίων:
Παραστάσεις Αθήνας:
TicketServices
- Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), 
- Τηλεφωνικά στο 210 7234567
- Ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr
Παραστάσεις Θεσσαλονίκης:
- Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
- Πλατεία Αριστοτέλους
- Τηλεφωνικά στο 2310 895939
- Ηλεκτρονικά στο www.tch.gr