Εξήντα επτά χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη συμπληρώνονται σήμερα, στις 9 Μαΐου 2012, και η Ρωσία γιορτάζει την ημέρα αυτή με ιδιαίτερα μεγάλες και σε άκρως συγκινητικό κλίμα εκδηλώσεις.

Η Ρωσία, όπως και κάθε χρόνο, γιορτάζει την πανηγυρική, αλλά και συνάμα θλιβερή επέτειο. Το τέλος του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου,  από τον οποίο φέτος συμπληρώνονται 67 χρόνια. Σήμερα, ο όρος «Μεγάλος Πατριωτικός πόλεμος» παραπέμπει στον πόλεμο της ΕΣΣΔ ενάντια στη ναζιστική Γερμανία και τους ευρωπαίους συμμάχους της (Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Φιλανδία, Κροατία). Καλύπτει την περίοδο από την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, στις 22 Ιουνίου 1941, έως τις 9 Μαΐου (8 Μαΐου σύμφωνα με την ώρα Κεντρικής Ευρώπης), όταν η Γερμανία υπέγραψε την άνευ όρων συνθηκολόγησή της.

Οι μαθητές  της «Γνώση-Знание» ενημερώθηκαν για τα γεγονότα αυτής της συγκινητικής μέρας και παρακολούθησαν παρέλαση του ρωσικού στρατού στην Κόκκινη πλατεία. Στο τέλος της βραδιάς τραγουδήσαμε όλοι μαζί το πασίγνωστο τραγούδι «Κατιούσα».